Barion Pixel

Egyéni gyógytorna rendelőben

A gyógytorna olyan sérülések, betegségek kezelésével foglalkozik, amelyek korlátozzák az egyén mozgásképességét, funkcionális tevékenységek végrehajtását a mindennapi élet során.

A „gyógy” szó sokak számára megtévesztő lehet, pedig aki járt már gyógytornásznál, az tudja, hogy a gyógytorna nem könnyített tornát jelent. Éppen ellenkezőleg. A gyógytorna során sokszor meglepődik a páciens, hogy míg edzésen egy nehéz gyakorlatot nagy ismétlésszámmal végre tud hajtani, addig a gyógytornász által adott gyakorlatból egyet sem vagy csak keveset tud helyesen kivitelezni.

Ennek oka, hogy a gyógytorna során olyan izmokat vonunk be a működésbe, amelyeket a mindennapi életünk során, sporttevékenységünk közben többnyire egyáltalán nem, vagy helytelenül használunk. A mozgások kivitelezését sokkal nehezebb helyesen beállított testhelyzetben és tengelyben, megfelelő izommal végrehajtani.

A gyógytorna olyan sérülések, betegségek kezelésével foglalkozik, amelyek korlátozzák az egyén mozgásképességét, funkcionális tevékenységek végrehajtását a mindennapi élet során.

A gyógytorna/fizioterápia első lépése az állapotfelmérés, melynek során megtörténik a páciens alapos kikérdezése kórelőzményekről, valamint az alapos betegvizsgálat, mely magában foglalja a megtekintés, tapintás, aktív, passzív mozgásterjedelem, izomerő, izomtónus vizsgálatát, egyensúly, koordináció, érzés vizsgálatát és a speciális tesztek elvégzését.  A vizsgálati eredmények birtokában felállítjuk a fizioterápiás diagnózist, meghatározzuk a kezelési tervet és a célt és az alkalmazni kívánt fizioterápiás módszereket, a kezelések gyakoriságát, a várható eredményeket.

A gyógytorna/fizioterápia tudatosan tervezett mozgás, mely a pácienst képessé teszi arra, hogy bármely életkorban javítsa a funkciót, csökkentse, megelőzze a károsodás kialakulásának kockázatát, javítsa a fittséget, életminőséget.

A fizioterápiának minden esetben egyénre szólónak kell lennie, hiszen nincs két egyforma ember és probléma. Az eredményes kezeléshez feltétlenül szükséges a páciens aktív együttműködése.

Panasz, probléma esetén kérj egyéni konzultációt!

error: Védett tartalom!!!

Iratkozz fel a hírlevelemre mielőtt mész!

* kötelező mező