Barion Pixel

Kismamatorna – 3. trimeszter

A kismamatorna betöltött 12. terhességi héttől végezhető szülész-nőgyógyász szakorvos engedélyével.

12.000 Ft

/hónap

Hamarosan!

A növekvő méh súlya miatt a medence előre billen, előre helyeződik a test középpontja, amelyet a gerinc – esésmegelőzés céljából – az ágyéki görbület fokozásával kompenzál. Hormonális hatásra az ízületek lazábbak, a szalagok könnyen nyújthatóvá válnak. Az ágyéki gerinc megváltozott helyzete maga után vonja a nyaki-háti gerinc, a vállízület, a bordák és a medence változását, amelynek következtében egyes izmok túlnyúlnak, mások megrövidülnek.  Az egyre növekvő méh súlya folyamatos terhet ró a medence, a gerinc, a has és a medencefenék izmaira. Fontos tehát, hogy ebben az időszakban is tartsd karban izmaidat, figyelj a helyes tartásra. A szalagok lazasága, az izmok túlnyúlása, a gerinc görbületeinek megváltozása csökkenti a gerinc stabilitását, ami különböző mozgásszervi panaszokhoz vezethet. Pl.: derék-, hátfájás, medence-, keresztcsonti ízület körüli fájdalmak, stb.

Ez a kismamatorna tulajdonképpen várandósoknak készült ?gerinctorna?. Nem tartalmaz dinamikus elemeket, nincs számolás és kötelező ismétlésszám, maximálisan ízület- és gerinckímélő.

Kb. a 20. terhességi héttől már nem ajánlott háton fekvő helyzetben végezni a gyakorlatokat. A 3. trimeszterben nagyobb hangsúlyt kapnak az ágyéki gerinc, a hasizmok és a gátizmok erősítését célzó gyakorlatok. A gátizmok tréningjére ajánlatos több időt szánni, mivel ez a terület fog részt venni a szülésben, fontos tehát, hogy megfelelően működjön. (Ehhez kifejezetten erre az időszakra vonatkozó tornaprogramot is találsz a Videótárban: ?Gátizomtorna oldalt fekvésben? címmel.)

Testhelyzetek: oldalt fekvés, négykézláb- és álló helyzet

Eszközigény: tornaszőnyeg

Időtartam: 33 perc

Ára: 12 000 Ft/hó

12.000 Ft

Hamarosan!

error: Védett tartalom!!!

Iratkozz fel a hírlevelemre mielőtt mész!